Evas bloguje, aneb když ženská mluví o víně.


Vánoční rosé a kapří salát

8. dubna 2014 v 9:53 | Evas |  Jen tak
Co si takhle v dubnu připomenout Vánoce?




O víkendu jsme si udělali kapří salát podle našeho oblíbeného receptu Václava Friče, šéfkuchaře naší taktéž oblíbené restaurace Na Pekárně. Je to ideální způsob, jak využít nejkostnatější části kapra - během dvou dnů v kyselém láku se totiž všechny kosti krásně rozloží. A co jiného ke kaprovi než Vánoční rosé? Růžové Svatovavřinecké 2013 dnes už Tomáš Čačík samozřejmě neprodává s etiketou se sněhovými vločkami jako před Vánocemi, přídomek vánoční už mu ale zřejmě zůstane. Bylo totiž opravdu připravené k vánočnímu pití.




Má krásnou, velmi světlou, jen slabě narůžovělou barvu. Voní lehce a jemně, hlavně po jahodách, trochu možná po malinách, smetaně. V chuti je svěží a lehké, nikoli ale prázdné, je vyvážené, příjemně pikantní. Jahodově kyselkavá dochuť je příjemně dlouhá. Pěkně voní, je krásně pitné, osvěží, neunaví, splňuje zkrátka všechno, co od rosé očekávám a pro co mám růžová vína ráda.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 J.Č. / Jižní svah J.Č. / Jižní svah | E-mail | Web | 8. dubna 2014 v 11:24 | Reagovat

Ha, zrovna nedávno jsem ho pil, takhle na jaro bezvadná věc :) Ještě mi flaška zbývá a vidím to nějakou slunnou sobotu venku.

2 Evas Evas | E-mail | Web | 8. dubna 2014 v 11:28 | Reagovat

[1]: Taky mám ještě jednu láhev a taky si ji nechávám na ven :)

3 Tomáš Trefil Tomáš Trefil | E-mail | 8. dubna 2014 v 11:51 | Reagovat

Zdravím, ten recept na salát z kapra by nebyl ? Snad by se pan Frič nezlobil, google v tomto případě nepomohl.

4 oa oa | 8. dubna 2014 v 12:37 | Reagovat

pro mě asi nejlepší jeho rosé ever...ale nutno podotknout, že rosé mám rád asi jako tramín;-)

5 Morning Morning | E-mail | 18. dubna 2014 v 11:34 | Reagovat

Taky bych rád poprosil o ten kapří recept. Díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama