Evas bloguje, aneb když ženská mluví o víně.


Pivo a burger

26. května 2016 v 10:19 | Evas |  Jen tak
Neděli jsme strávili válením se na dece na trávníku na Karlínském náměstí. Konal se tu totiž Pivo & Burger Festival, malý svátek burgerů rozličných druhů a svrchně kvašených piv z minipivovarů. Nešli jsme tam s žádným očekáváním, bylo prostě hezky, nic užitečného se nám dělat nechtělo a tohle byla první akce, která mi při brouzdání internetem padla do oka. Díky nulovému očekávání tudíž zřejmě nenásledovalo zklamání. Při pohledu na facebookový profil akce totiž zjistíte, že docela dost lidí odešlo zklamaných a hladových. Pro pořadatele to byl první ročník, takže je pochopitelné, že akce měla své mouchy. Hlavní masařka spočívala v nekonečných frontách na burgery, lidi prý čekali i hodinu a půl na svou dávku bílkovin, tuků a sacharidů.




Přiznám se, že ani nám se do fronty nechtělo a tak jsme vzali zavděk jinými pokrmy - falafelem a mangovým lassi u stánku Olive.



Na druhou stranu, ten, kdo na hambáč čekal, mohl si to příjemně zkrátit ochutnáváním piv - pivovarů se zúčastnilo asi dvacet, každý nabízel hned několik moků, takže nabídka byla docela pestrá. Fronty u pivních stánků odsýpaly poměrně rychle, takže pro pivomilce to byla pohoda. Čepovala se buď degustační dávka, která stála kolem dvacky, nebo třetinka za nějakých třicet, pětatřicet korun.










Byl tu taky jeden stánek s limonádami, ale než jsem se rozhoupala k němu vyrazit, byl na suchu. Nevím, jestli se dalo nealko pořídit i jinde, ale Karlín je naštěstí bohatě prošpikovaný vietnamskými večerkami, kam se dalo pro pitivo snadno zaběhnout.



Dali jsme si taky dobrou kávu z Fair bio pražírny, výborné brownies s červenou řepou z Podolky a zákusky od Kláry. Strávili jsme tu několik hodin posedáváním a poleháváním ve stínu stromů a odbíháním pro pivní vzorky. Nejvíc nám chutnala piva z létajícího pivovaru Falkon, něco bylo fajn u Ravena, Hendrycha i Antoše.






















Byla to fajn akce. Držím organizátorům palce, ať to nevzdávají - remcalů se vždycky najde hromada, i kdyby bylo všechno "tip ťop". Nadimenzování počtů sklenic (na nás už nezbyly ty s logem, jen noname třetinky), stánků, odpadkových košů i počtů porcí se příště podaří určitě líp :)




















Protože ale huba byla na hamburger od rána nachystaná, nedalo se nic dělat a museli jsme jít uspokojit žravé buňky do nedalekého Krystal Mozaika bistra. Zdejší burger byl výborný, stejně tak sorbet z krvavých pomerančů. Ostatně je to naše oblíbená karlínská restaurace, už mockrát nás zachránila od smrti hladem :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama