Evas bloguje, aneb když ženská mluví o víně.


Skvělý vlašák, úžasný muškát

8. února 2018 v 12:48 | Evas |  Jen tak
Dnes se mi chce být výhradně pozitivní! Tahle dvě vína si prostě zaslouží pochvalu.


Resch 2015 Zdeňka Vykoukala je na slupkách macerovaný ryzlink vlašský krásné jantarové barvy s výraznou vůní pomerančů, koření a bylinek a lehkým lékárenským štychem. Má výraznou, sytou chuť s pěknou kyselinou, jemnou a příjemnou třapinovou svíravostí a pevným, dobře strukturovaným tělem. Je to víno krásně pitné, živé, zdravé, přitom elegantní a sebevědomé.


Muškát moravský 2016 Tomáše Čačíka si taky prošel macerací (21 dní) a výsledkem je víno s krásnou květinově-kořenitou vůní s plnou, pevnou, vrstevnatou chutí s živou kyselinou a příjemnou dlouhou dochutí. Tohle víno má prostě "drajv", je živé, zdravé, lahodné, vzhledem k odrůdě nečekaně plné a charismatické.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 J.Č / Jižní svah J.Č / Jižní svah | E-mail | Web | 8. února 2018 v 13:22 | Reagovat

Ten muškát, a že tahle odrůda fakt nepatří mezi mé oblíbence, je skvělý! Resch 2015 taky hodně fajn, akorát jsem byl přesvědčen, že je to veltlín. Ale vypadá to, že se pletu :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama