Evas bloguje, aneb když ženská mluví o víně.


13, 12, 11

20. března 2018 v 12:12 | Evas |  Jen tak
Není to odpočet do velkého třesku, pochopitelně jde o ročníky. Ten nejmladší, Chardonnay 2013 od Zdeňka Vykoukala, dovezli ségra se švagrem. Je to parádní víno. Má sytě zlatou barvu a krásnou nazrálou a elegantní vůni, pořád svěží a živou, s vyladěným štychem zakouřeného dřeva. Chuť je lahodně ovocná, krémová, plná, kulatá a vrstevnatá, nepůsobí ovšem těžce, je krásně šťavnatá a svěží. Kyselina je pevná a dochuť dlouhá. Krásně se pije. Flaška v nás zahučela jako nic.


Cabernet Moravia 2012 Tomáše Čačíka na mě jednoho dne mrknul z lednice, že jako nastal jeho čas. Tak pojď, řekla jsem. A šel. A byl skvělý! Měl krásnou teplou zralou a bohatou vůni ostružin až ostružinové marmelády a pořádné dávky koření a mazlivě hladkou zralou chuť plnou ovocné šťávy a jemné čokolády. Lahodné, kořeněné, zralé, ale pořád v kondici, vstřícné a přátelské, úžasně pitné víno. Mňam!




A nejstarší kousek na mě z chladničky doslova vypadl, když jsem tam lovila cosi jiného, tak jsem to vzala jako znamení osudu. Skvělé znamení! Osude, víc takových znamení! Starosvětské sur-lie 2011 od Petra Korába je (byl) nádherně zralý rýňák s parádní nazrálou a výrazně "petrolejovou" vůní mixnutou zralým žlutým ovocem, voňavým dřevem, medem, sušenými bylinkami a jemně oxidativním štychem. Chuť suchá a šťavnatě slinosbíhavá současně, zdravá a zralá, kyselina pořád pevná a dlouhá, struktura vrstevnatá. Čím víc jsme se blížili ke dnu, tím kalnější, plnotučnější a výživnější víno jsme pili. Boží pití!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama