Evas bloguje, aneb když ženská mluví o víně.


Sauvignon, který mohl být ryzlinkem

25. září 2019 v 14:37 | Evas |  Jen tak
Jeden horký srpnový víkend nás napadlo, že by bylo fajn zase jednou ohrozit širé okolí požárem, a proto jsme rozpálili gril. Na žádné grilovací majstrštyky jsme neměli morál, takže volba padla na klasické špekáčky. Nutno říct, že to byly opravdu dobré špekáčky, zvlášť do doby, než se setkaly s naším grilem. Rozhodla jsem se pustit do odvážného párování a hledala tudíž něco svěžího, veselého, co ve vedru osvěží.


Zdálo se, že by to mohl splňovat třeba Sauvignon Blanc 2017 od Petra Korába. A zdání to bylo velmi správné! Prachově suché víno se svěží vůní zeleného jablka a citrusů poskytlo tu správnou vzpruhu. Pěkně minerální, s říznou kyselinou a dlouhou citrusovou dochutí, živé a snadno pitné. Teda bylo by snadno pitné, kdyby mě nechali ho pít. Ale sotva otevřu flašku, scénář je vždycky stejný - někdo chce jíst, utřít zadek, pofoukat bebino, najít boty...


Z nějakého podobně závažného důvodu putoval korek zpět do láhve a láhev do ledničky, kde byla objevena asi za tři dny. A v ní - parádní ryzlink :) Minerální, až slaně kamenitý, krásně vonící po petroleji (OK, není to vlastně vůně petroleje, ale rozumíme si, ne?), elegantní. No a pitný pořád stejně lehce. A konečně přišla čtvrthodinka, kdy po mě nikdo nic nechtěl...















 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama